Door tropische bomen en bloemplanten in uw tuin te plaatsen, heeft u het beste van twee werelden. De bomen brengen hoogte en unieke stam-en bladvormen in uw buitengebied. De bloemplanten zorgen voor een weelde aan unieke vormen en kleuren, welke uw tuin elk jaar in een klein stukje paradijs veranderen. Zoals bij alle tropische planten geldt dat elke soort volledig tot niet winterharde plant wordt gerekend.

Tropische bomen definiëren uw tuin

Als u een wat grotere tuin heeft, dan is de aanschaf van tropische boomsoorten een fantastische investering. Niet alleen geven ze uw tuin snel veel opvulling, de bijzondere vormen van deze bomen vormen een echte blikvanger voor elke exotische tuin. Tropische bomen hebben bovendien het voordeel dat ze lagere plantensoorten die gevoelig zijn voor felle zon, schaduw of halfschaduw bieden. Als u overweegt om tropische bomen te kopen zijn hiervoor verschillende geweldige mogelijkheden.

Meerdere unieke palmsoorten beschikbaar

Palmen zijn voor veel mensen hét symbool voor een tropisch oerwoud, of eigenlijk voor elke tropische bestemming. Een palmboom is onmiskenbaar en niet te verwarren met een Europese boomsoort. Deze opvallende bomen met hun waaiervormige bladeren en een ruige vezelachtige stam, worden in het wild niet ten noorden van het Middellandse Zeegebied aangetroffen. Toch is het tegenwoordig mogelijk om palmen te kopen die gekweekt zijn om goed bestand te zijn tegen onze winters. Van winterharde palmen zoals de Trachycarpus-soorten tot heel exotische soorten zoals waaierpalmen. Online kunt u de mooiste palmen selecteren en combineren. Met de speciale rassen die tegenwoordig in de handel zijn is het mogelijk om uw tuin te veranderen in een plek die onwerkelijk veel op een tropische vakantiebestemming lijkt.

Zomers ontspannen onder tropisch gebladerte

Er zijn een flink aantal lagere (loof)boomsoorten met exotische allure. De verschillende Acacia-soorten die op de markt zijn lijken rechtstreeks van de Afrikaanse savanne afkomstig te zijn. Australische eucalyptusbomen hebben een typische vorm en een kenmerkende geur, en zijn beschikbaar in laagblijvende varianten. Bovendien bloeien deze Australische bomen ook erg mooi. En met de aankoop van laagblijvende en sterke bananensoorten, vaak afkomstig uit de koudere hooglanden van Oost-Afrika, brengt u een spectaculaire tropische bladerplant in uw tuin. Een bananenplant geeft u de gelegenheid om uw tuin de overdekken met de kenmerkende en gigantische bladeren waaruit deze plant voor het grootste gedeelte bestaat. Sommige van deze bananensoorten leveren zelfs eetbare vruchten!

Geniet elk jaar van de pracht van exotische bloemen

Een aantal bloemplanten en lage struiken kunnen ook in Nederland zorgen voor een bloemenpracht waaraan geen enkele andere tuin in uw woonplaats kan tippen. Denk bijvoorbeeld aan de tropische camellia met hun grote en kleurrijke bloemen. Verschillende lage plantensoorten zoals cyclamen, gemberachtigen, aronskelken en tropische bolgewassen zorgen elk jaar weer voor kleur en exclusieve vormen in uw tuin. Er zijn allerlei eenjarige bloemen in de handel, maar ook vaste planten waarvan sommigen winterhard zijn. Van anderen moeten de knollen in de herfst gerooid worden en vorstvrij opgeslagen worden. Ook sommige van de bomen die we hierboven hebben genoemd worden gekweekt omdat ze zulke mooie bloemen opleveren.