Wilt u van uw tuin een ideale plek maken om u te ontspannen in de zomer? Door het plaatsen van winterharde tropische planten, het neerzetten van een veelzijdige loungeset en het installeren van moderne tuinverlichting kunt u in de zomer van uw tuin een plek maken die doet denken aan een exotisch vakantieoord. Of u nou in de tuin werkt, zont, eet of ’s avonds een borrel houdt, met deze drie ingrediënten krijgt uw tuin de uitstraling van een tropische beachclub of een terras ergens rond de evenaar.

Exotische planten in de tuin

Er zijn tegenwoordig winterharde palmen, eucalyptussen, acacia’s en bloemen waarmee u uw tuin een tropische atmosfeer kunt bezorgen. Online vallen die nu voor een zachte prijs te bestellen. De eerste pogingen om deze planten ook in ons klimaat te houden, werden ondernomen door de rijke adel die speciale orangerieën. liet aanleggen. Een orangerie is een speciaal gebouw waar s’winters exotische planten, die in de zomer in kuipen buiten stonden, werden bewaard. Dankzij deze orangerieën konden de rijken pronken met de dure en bijzondere planten die uit de kolonies werden ingevoerd. Sindsdien zijn deze planten veel betaalbaarder geworden, waardoor in principe iedereen meerdere exoten in zijn tuin kan plaatsen. Daarbij komt dat over de loop van twee eeuwen nieuwe rassen zijn gekweekt, waarbij de focus heeft gelegen op het ontwikkelen van cultivars die minder gevoelig zijn voor vorst. Ook zijn er nieuwe exotische planten ingevoerd, die qua uiterlijk een tropische allure hebben, maar eigenlijk afkomstig zijn uit koudere gebieden van de wereld. Als gevolg daarvan is het nu mogelijk om de hele tuin vol te zetten met exotische planten die geheel of gedeeltelijk winterhard zijn. De meest bekende van deze plantensoorten zijn winterharde palmen, bamboe, bananen, yucca’s, dahlia’s, lelies en boomvarens. Veel van deze planten kunnen in principe de hele winter buiten blijven, tenzij het meer dan 15 graden onder nul vriest. Zet ze in potten of in de volle grond, en verander uw tuin in een dependance van Afrika, Azië of Zuid-Amerika.

Een loungeset waaruit u niet wilt opstaan

Een weerbestendige loungeset is een fantastische plek om het buitenleven optimaal mee te maken. Loungesets zijn de afgelopen jaren in prijs gedaald, en hebben bovendien creatieve vormen aangenomen. Een loungeset bestaat tegenwoordig al lang niet meer alleen uit een paar banken en stoelen. Je kunt verschillende tafeltjes bij je set bestellen, hem uitbreiden met poefen, beanbags en ligbedden, en er zijn aan sommige sets zelfs overkappingen gemonteerd, zodat u ook bij lichte regenval buiten kunt zitten. Loungesets zijn bovendien in verschillende aantrekkelijke thema’s verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in sobere Scandinavische houtuitvoering, een uitbundige en kleurrijke Bohemien-stijl, en ook, ideaal voor uw doeleinde, in tropisch hardhout of rotan. Lees de ochtendkrant, mail uw collega’s en klanten, en lunch. Later op de avond nodigt uw vrienden uit of waagt een gokje bij het Unibet Casino of een ander online gokpaleis. Met deze loungesets kunt u elke mooie dag van het jaar buiten beleven.

Tuinverlichting met laag voltage en hoog rendement

Als eindelijk de zon ondergaat,

wilt u toch nog langer kunnen genieten van uw prachtige beplanting en de andere mooie elementen van uw tuin. Er zijn verschillende soorten tuinverlichting die uw zomerdag kunnen verlengen. Tuinverlichting van tegenwoordig werkt op 12 volt, waardoor de snoeren niet diep hoeven te worden ingegraven uit veiligheidsoverwegingen. U kunt kiezen uit tuinlantaarns die uw loungeset bij kunnen lichten, floodlights die een groot deel van de tuin tegelijkertijd helderder te maken, en tuinspots die uw tropische beplanting of andere blikvangers letterlijk in de schijnwerpers zetten. Tuinlampen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.. U kunt kiezen voor diffuus of gefocused licht en verschillende getinte lampen. Ook zijn er meerdere praktische en kunstzinnige armaturen verkrijgbaar.